X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

SIS spune care dintre artiștii străini pot veni în Moldova

4 sep. 2023,, 21:15   Societate
4058 1

Serviciul de Informații și Securitate nu a elaborat și nu are în posesie nici o listă cu persoane din domeniul culturii indizerabile pe teritoriul Moldovei. Anunțul a fost făcut de Serviciul de presă al SIS, în contextul în care în ultima vreme mai multor artiști străini le-a fost interzisă intrarea în țara noastră.

„Serviciul nu a elaborat și nu deține nici o listă a persoanelor din domeniul culturii, cărora le este interzisă intrarea în Republica Moldova. În partea ce vizează interzicerea intrării în Republica Moldova, subliniem că temei pentru aceasta pot servi doar circumstanțele menționate la art. 8 din Legea nr. 200/2010 privind regimul străinilor în Republica Moldova. De asemenea, conform art. 9 din același act legislativ, interdicția intrării poate fi dispusă de către autoritatea competentă pentru străini sau Poliția de Frontieră, SIS neavînd o astfel de competență”, se arată în răspunsul SIS, transmite Știri.md, cu referire la newsmaker.md.

Reamintim că internetul a luat foc din cauza știrii despre faptul că celebrul artist sîrb Goran Bregovic nu a fost lăsat să vină în Moldova, pentru a participa la festivalul „Gustar”. Poliția de Frontieră a precizat că interdicția a fost aplicată încă în anul 2022, iar organizatorii ar fi fost informați despre acest lucru.

De asemenea, la data de 29 iulie 2022, Filip Kirkorov a făcut cale întoarsă de pe Aeroportul Chișinău. Cîntărețul rus a fost surprins noaptea pe Aeroportul Chișinău, în sala VIP, însă mai departe de această sală, Kirkorov nu a mai ajuns.

2
4
0
7
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?