X 
Jocurile Olimpice stiri: 119
Transnistria stiri: 1453

Serviciul Hidrometeorologic de Stat ar putea primi un sistem performant de anticipare automată a fenomenelor vremii

14 iun. 16:42   Societate
2553 0

Ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu, a vizitat Serviciul Hidrometeorologic de Stat din Republica Moldova (SHS) pentru a discuta cu echipa de specialiști despre monitorizarea și prognozarea vremii în contextul fenomenelor meteorologice extreme din ultimele zile.

Echipa de prognoziști de la SHS reușește să anticipeze fenomenele extreme cu 3 pînă la 12 ore înainte și să emită avertismente publicului și instituțiilor interesate, notează Noi.md.

Cu toate acestea, specialiștii au expus dificultățile întîmpinate în anticiparea, prognozarea și avertizarea fenomenelor meteorologice periculoase și extreme.

Ministrul a subliniat importanța creșterii eficienței instituției și a anunțat că se negociază în prezent pentru un proiect de dotare cu un sistem numeric performant de anticipare automată a fenomenelor meteorologice.

Ministerul Mediului îndeamnă cetățenii să se informeze de pe pagina oficială a SHS https://meteo.md/ , care este unicul distribuitor oficial al datelor meteorologice din Republica Moldova.

1
0
1
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?