X 
Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4067

Serviciul Fiscal de Stat: "Un agent economic a tăinuit bunul pus în gaj"

29 apr. 16:00   Societate
4062 0

Serviciul Fiscal de Stat (SFS), sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), anunță despre terminarea urmăririi penale pe o cauză penală în care sînt vizate acțiunile intenționat ilegale ale unui agent economic exprimate prin tăinuirea a bunurilor gajate.

Potrivit SFS, administratorul unei companii a folosit drept garanție mai multe active, inclusiv produse agricole și îngrășăminte, evaluate la peste 40 mln. lei, pentru a asigura rambursarea unui credit de peste 3 mln. dolari SUA, în perioada anilor 2020-2021, notează Noi.md.

"A fost constatată lipsa bunurilor gajate la locul destinat păstrării acestora. În pofida angajamentelor asumate, agentul economic în persoana administratorului acestuia, a ignorat restricțiile impuse inclusiv de norma penală și a întreprins acțiuni în vederea tăinuirii bunurilor ce constituiau obiect al gajului.

Procurorii au înaintat învinuirea administratorului companiei, în vîrstă de peste 50 de ani, de săvîrșirea infracțiunii prevăzute de articolul 251 din Codul penal, prin care i-au incriminat tăinuirea bunurilor gajate de către o persoană încredințată cu gestionarea lor și obligată conform legii să asigure integritatea acestora", precizează SFS.

La etapa actuală, persoana acuzată beneficiază de principiul prezumției nevinovăției.

1
1
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?