X 
Arşiţa stiri: 174
Jocurile Olimpice stiri: 135
Transnistria stiri: 1455

Se apropie examenele: Cum se pregătesc absolvenții de BAC

22 mai. 10:45   Societate
2735 0

Aproximativ 18 mii 800 de elevi vor susține un test al cunoștințelor, începînd cu 4 iunie. În febra pregătirilor pentru examenele de bacalaureat sînt absolvenții și profesorii acestora. Printre elevi sînt și cei de la Liceul „Mircea cel Bătrîn” din Chișinău.

Profesorii spun că absolvenții se pregătesc intensiv și acasă. "Le sugerez să studieze mai aprofundat temele din manual, dar și subiecte suplimentare, pentru că însăși istoria necesită un studiu foarte aprofundat", spune profesoara Ecaterina Manoli.

În luna martie, elevii au avut perioada de pretestare, care i-a ajutat să își evalueze cunoștințele pentru sesiunea din vară, notează Noi.md cu referire la jurnal.md.

"Majoritatea s-au descurcat bine. Evident, este nevoie de lucrat asupra rezolvării eseului argumentativ, anume în ceea ce privește formularea argumentelor și exemplele să fie concludente. Totodată, trebuie să fie atenți la greșelile de ortografie, exprimare și de punctuație", a menționat profesoara Olga Beloconi.

"Acum, la sfîrșit de an, atenția cea mai mare se atrage disciplinelor la care vor fi susținute examenele de BAC. Este clar că elevii au și emoții", a spus Mihail Teșcu, directorul Liceului „Mircea cel Bătrîn”.


La Liceul „Mircea cel Bătrîn” sînt 26 de absolvenți. Potrivit responsabililor de la Ministerul Educației și Cercetării, în sesiunea de examen 2024 sînt înscriși circa 18 800 de candidați, dintre care 2 mii 514 sînt restanțieri din sesiunile anterioare.

În acest an, examenul naţional de bacalaureat se va desfăşura în perioada 4 – 21 iunie.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав