X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499

Schemă de corupție la eliberarea autorizațiilor de mediu, deconspirată de oamenii legii

4 mar. 13:32   Societate
2035 0

Șeful Inspectoratului pentru Protecția Mediului Bălți, un inspector din cadrul Inspectoratului pentru Protecția Mediului Strășeni, un angajat al Agenției de Mediu din Chișinău, dar și un fondator al unei societăți din domeniul investigațiilor ecologice sînt cercetați în cadrul unei cauze penale de către Procuratura Anticorupție și CNA.

Potrivit faptelor investigate, factorii de decizie din cadrul Inspectoratului pentru Protecția Mediului, au pus în aplicare o schema infracțională de percepere sistematică a mijloacelor financiare de la diverși agenți economici cu sume cuprinse între 5000 lei – 50.000 lei, în schimbul grăbirii eliberării actelor necesare în vederea eliberării autorizațiilor de mediu, dar și condiționarea perfectării proiectelor necesare de anumiți experți preferențiali, împărțind ulterior între ei veniturile obținute ilicit.

În cadrul acțiunilor procesuale efectuate în dimineața zilei de 04.03.2024, au fost efectuate 13 percheziții în urma cărora au fost identificate o parte din mijloacele financiare care urmau să ajungă la funcționarii din cadrul Inspectoratelor pentru protecția Mediului din țară, fiind astfel ridicate mijloace financiare în diferite valute în sumă cumulativă de cca. 1 300 000 lei (un milion trei sute mii lei), inclusiv ridicate dispozitive electronice și documente relevante cauzei penale.

În prezent procurorii anticorupție și ofițerii CNA finalizează perchezițiile în birourile funcționarilor publici și urmează ca persoanele să fie escortate la CNA și Procuratura Anticorupție, pentru audieri și efectuarea acțiunilor procesuale.2
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?