Se întîmplă în localitățile Constantinovca, Grădinița, Grigorievca, Plop-Știubei și Tănătarii Noi. În aceste zile, o comisie formată la nivel de raionul Căușeni se deplasează prin localități pentru a discuta cu părinții și cadrele didactice în vederea identificării unei soluții.
Pe 2 august comisia s-a deplasat în satul Tănătarii noi, acolo unde își fac studiile 60 de elevi adunați din patru sate, notează Noi.md cu referire la studio-L.Diana Marcenco are șapte copii. Femeia lucrează la azilul de bătrîni din satul Tănătari, aflat la 15 km de localitate. Spune că știe pe propria-i piele ce înseamnă să faci zilnic naveta în altă localitate. Femeia afirmă că drumul este în stare proastă, iar pe timp de iarnă nu poți ieși din sat.
Doina Prohorenco activează în calitate de profesoară în localitate. Femeia spune că la 1 septembrie trebuie să-și ducă copilul în clasa întîi. Aceasta afirmă că dacă școala se închide va fi nevoită să părăsească satul.
Zeci de părinți din localitate cer autorităților să nu se grăbească în luarea deciziilor. Ei afirmă că odată cu închiderea școlii satul va dispărea.
Sătenii roagă atutoritățile să renunțe la ideea închiderii școlii. Primarul satului Tănătarii Noi afirmă că în ultima periadă oamenii s-au transformat pentru autorități în cifre, care sînt ulterior transpuse în bani.Vicepreședintele raionului Căușeni, Valeriu Musteață, spune că vizita a fost una de informare și că nu există o situație certă cu privire la ceea ce se va întîmpla de la 1 septembrie.
În satul Tănătarii Noi din raionul Căușeni, locuiesc în jur de 600 de oameni.
Adăuga comentariu