Arşiţa stiri: 151
Jocurile Olimpice stiri: 128
Transnistria stiri: 1454

Scafandrul Dmitrii Aldoșin: "Pentru rechini, noi sîntem ca niște paparazzi"

12 iul. 06:00   Societate
3210 0

Pentru scafandri, există scufundări-safari speciale de rechini, și există o mulțime de astfel de locuri în lume: Maldive, Galapagos, Africa și alte locuri.

Despre acest lucru a relatat scafandrul Dmitrii Aldoșin, în cadrul emisiunii "Без галстуков cu Alexandr Stahurski" de la postul de televiziune N4, relatează Noi.md

Potrivit acestuia, probabil că în fiecare mare și ocean există locuri de scufundare, puncte de scufundare, unde există o concentrare mare de rechini, unde trăiesc rechinii sau unde vin.

Ei sînt hrăniți special în acest scop. Există locuri unde rechinii sînt hrăniți.

"Scafandrul se scufundă pînă la fund, iar sus, de pe barcă, localnicii încep să arunce în apă resturi de pește și carcase de pește cu sînge, iar tu urmărești asta, totul are loc chiar lîngă tine. La mai puțin de 10 metri se află un grup mare de rechini din specii absolut diferite: mari și mici, care încep să mănînce activ totul. Iar tu privești acest dans rotund al rechinilor", a declarat scafandrul.

Potrivit acestuia, rechinii nu sînt interesați de oamenii aflați sub apă în acel moment, deoarece au venit la pește, ca să se hrănească.

Dar există și un alt tip de scufundări cu rechini, atunci cînd te scufunzi într-un loc în care rechinii trăiesc de obicei în acest mediu. Instructorii locali cunosc habitatele acestora, iar scafandrii pur și simplu înoată acolo, se adăpostesc pe fund și așteaptă ca rechinii să vină acolo după un timp. Dacă nu vin, scafandrii înoată mai departe pentru a-i căuta.

Un tip de scufundare cu rechini presupune că instructorul este îmbrăcat într-un echipament metalic cu inele, el are o plasă cu pești și hrănește acest rechin direct din mînă, iar acesta înoată pe lîngă scafandri spre el, ia peștele, îl mănîncă și mai face o tură.

"Adică, este ca atunci când oamenii merg la circ pentru a vedea animalele. La fel facem și noi cînd ne scufundăm. Există diferite tipuri de scufundări, acolo unde rechinii sînt hrăniți, dar mai există și în locurile în care animalele trăiesc și tu le privești dintr-o parte, cum trăiesc în lumea lor. Dar ele nu vor să contacteze cu oamenii. Noi sîntem ca niște paparazzi pentru ei. Cînd noi ne scufundăm, ei încearcă să se îndepărteze", a declarat Dmitrii Aldoșin.

3
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?