X 
Transnistria stiri: 1324
Eurovision stiri: 494

Sărbătoare la Ungheni: Orașul a împlinit 561 de ani de la prima atestare

29 aug. 2023,, 12:14   Societate
1625 0

Orașul Ungheni a marcat aniversarea a 561 de ani de la prima mențiune documentară printr-un șir de evenimente culturale, la care au participat prim-ministrul Dorin Recean, reprezentanți ai corpului diplomatic, ai orașelor înfrățite, locuitorii și oaspeții municipiului Ungheni.

Premierul Dorin Recean a vizitat tîrgul meșterilor populari și al produselor locale, care a reunit artizanii din țară și de peste hotare.

Șeful Executivului, împreună cu primarul Alexandru Ambros și oaspeții sărbătorii, a întîmpinat coloana de 2000 de persoane, formată din angajați ai instituțiilor publice, agenți economici și grupuri artistice, care s-au adunat în Piața Independenței în cadrul tradiționalului Alai al locuitorilor.

În mesajul adresat celor prezenți, prim-ministrul Dorin Recean a menționat că municipiul Ungheni este unul dintre cele mai dinamice și dezvoltate orașe ale țării noastre, care beneficiază de poziția sa geografică pentru a realiza numeroase proiecte în folosul oamenilor din regiune. Orașul a atras fonduri naționale și externe pentru renovarea străzii principale, modernizarea parcărilor, sortarea deșeurilor, asfaltarea drumurilor și trotuarelor, pistelor de ciclism, construcția sistemului de apeduct și canalizare.

„Sînteți poarta de vest și toată țara se mișcă în direcția foarte clară de integrare europeană, alături de voi. Împreună răspîndim acest spirit printre toți cetățenii țării noastre. Sînteți exemplul unei comunități vizionare, care își construiește un viitor prosper și european”, a spus prim-ministrul Dorin Recean.

3
3
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?