X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4069

Șah și mat în defavoarea Air Moldova. Ce decizie a luat Curtea de Apel Chișinău

2 iul. 11:37   Societate
4866 1

Curtea de Apel Chișinău nu a dat curs cererii companiei Air Moldova, care solicită în instanță anularea deciziei Autorității Aeronautice Civile (AAC) privind suspendarea certificatului de operator aerian.

Reclamantul are la dispoziție 10 zile pentru a prezenta „motivele de fapt şi de drept pe care se întemeiază apelul”, dar și „originalul dovezii de achitare a taxei de stat”.

Autoritatea Aeronautică Civilă a revocat, în data de 20 februarie curent, la propunerea Comisiei de certificare, Certificatul de Operator Aerian (AOC) al Air Moldova. Totul, după ce s-a constatat că Air Moldova, aflată în proces de restructurare accelerată, nu a prezentat nicio dovadă care confirmă înlăturarea neconformităților în termenul stabilit, nu deține nicio aeronavă operațională și nu întrunește cerințele minime pentru deținerea unui astfel de certificate, transmite anticorupție.

Anterior, Autoritatea Aeronautică Civilă a suspendat temporar certificatul de operator aerian, pentru o perioadă de 6 luni, acordînd termen maxim prevăzut de Codul aerian, pentru identificarea unei aeronave care ar putea fi utilizată în transporturile aeriene și inclusă în AOC.

La expirarea perioadei de 6 luni, în conformitate cu prevederile Codului Aerian, art. 15, din cauza lipsei a cel puțin o aeronavă ce ar deține un certificat de navigabilitate valabil, revocarea AOC a fost inevitabilă.

„Revocarea certificatului prevede că Air Moldova nu mai are statut de operator aerian, fiind privată de dreptul de a opera zboruri comerciale (operațiuni de transport aerian comercial). S.R.L. Air Moldova va fi notificată oficial despre revocarea certificatului de operator aerian. Ulterior, în cazul dacă compania va dori să reia zborurile, aceasta poate iniția un nou proces de certificare, în vederea obținerii certificatului de operator aerian, în conformitate cu reglementările naționale”, se menționa într-un comunicat al Autorității Aeronautice Civile.


În octombrie 2018, compania de stat „Air Moldova” a fost scoasă la privatizare și cumpărată cu 1,2 miliarde de lei de compania „Civil Aviation Group SRL”, înregistrată doar cu o lună înainte de către un grup de investitori. Comisia parlamentară de anchetă care a investigat procesul de privatizare a depistat mai multe nereguli la pregătirea și desfășurarea procesului de vînzare și a declarat că ar exista motive pentru rezilierea contractului semnat cu „Civil Aviation Group”.

3
2
0
2
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?