X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4063

S-a grăbit să vină pe lume: Un băiețel s-a născut în ambulanță

21 mai. 11:45   Societate
3103 0

O tînără în vîrstă de 27 ani din satul Cuhureștii de Sus, raionul Florești, a născut în ambulanță un băiețel perfect sănătos. Anunțul a fost făcut de reprezentanții IMSP CNAMUP, trasmite Noi.md.

Potrivit IMSP CNAMUP, ieri, 20 mai, în jurul orei 23:53, Dispeceratul comun de urgență a înregistrat un apel pentru acordarea asistenței medicale de urgență unei femei gravide în 40 de săptămîni, care avea deja contracții și prezenta simptome de debut al nașterii.

Așadar, pentru deservirea solicitării a fost alocată echipa de asistență medicală urgentă a PAMU Cuhureștii de Sus din cadrul SAMU Florești în următoarea componență: felcerul Mariana Dogotaru; infirmierul Zinaida Vicol și șoferul autoambulanței Sergiu Crețu, care au ajuns prompt la locul solicitării.

Ajunși la fața locului, echipa a preluat rapid pacienta. În timpul deplasării la spital a survenit spontan nașterea, astfel venirea pe lume a nou-născutului a fost asistată în ambulanță. Tînăra în vîrsta de 27 de ani a adus pe lume un băiețel sănătos cu scorul Apgar 7-8 puncte.

Ulterior, lăuza și nou-născutul au fost transportați în stare stabilă la Maternitatea din cadrul IMSP Spitalul Raional Florești pentru îngrijiri medicale corespunzătoare.


De menționat că la data de 11 mai 2024 a fost înregistrat un caz de naștere în condiții de prespital. O femeie de 30 de ani a născut o fetiță sănătoasă în prezența echipei SAMU Telenești în următoarea componență: felcerul Galina Tîrșina; infirmierul Gheorghe Dînga și șoferul Ilii Cibotari.

Datorită asistenței medicale urgente calificate acordate în timp oportun, nașterea la domiciliu a decurs fără complicații. Ulterior mama și micuța de trei kilograme au fost transportate la Maternitatea din cadrul IMSP Spitalul Raional Orhei.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?