X 
Eurovision stiri: 492
Transnistria stiri: 1303

Rusia a condamnat inaugurarea la Chișinău a "monumentului" criminalilor naziști ai regimului Antonescu

27 oct. 2021,, 00:30   Societate
4164 8

Ambasada Federației Ruse în Republica Moldova a emis o declarație în care condamnă cazul flagrant de glorificare a călăilor lui Hitler în țara noastră și inaugurarea la Chișinău a "monumentului" criminalilor naziști ai regimului Antonescu, transmite Noi.md.

După cum menționează misiunea diplomatică rusă, cinismul adepților revanșismului istoric nu cunoaște limite, iar simbolul prieteniei ruso-române în timpul Primului Război Mondial la Chișinău a fost transformat într-un "monument" al criminalilor naziști ai regimului I. Antonescu.

"Împărtășim reacția forțele sănătoase ale societății moldovenești, care au condamnat acest caz flagrant de glorificare a călăilor lui Hitler în țara care a pierdut aproximativ 200 de mii de oameni în războiul împotriva fascismului, inclusiv femei, bătrîni și copii. Persoanele care îi comemorează pe cei responsabili de uciderea și torturarea populației pașnice și prizonierilor de război, ascunzîndu-se patetic în spatele "nobilei misiuni de eliberare a Basarabiei de bolșevism", merită pedepsiți în contextul evaluării globale a rezultatelor celui de-al Doilea Război Mondial, rezumată prin pedepse aspre de Tribunalul de la Nurnberg", se spune în declarația Ambasadei Rusiei în Moldova.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?