X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

Rezultatele concursului pentru suplinirea posturilor vacante de judecător la Curtea Supremă de Justiție

21 mai. 23:15   Societate
2027 0

Astăzi, în cadrul ședinței Plenului Consiliului Superior al Magistraturii au fost intervievați 4 candidați la funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție.

În urma prestației candidaților și analizei materialelor dosarelor personale, membrii Consiliului Superior al Magistraturii au evaluat candidații după cum urmează: judecătorul Viorica Puica a obținut 93 puncte, Judecătorul Stela Procopciuc a obținut 93 puncte, Judecătorul Diana Stănilă a obținut 85 puncte, Judecătorul Aurelia Cazacliu a obținut 57 puncte.

Potrivit art. 7 al. 3 a Legii cu privire la Curtea Supremă de Justiţie și punctului 30 al Regulamentului privind selecția judecătorilor Curții Supreme de Justiție, Consiliul Superior al Magistraturii a propus Președintelui Republicii Moldova numirea în funcția de judecători ai Curții Supreme de Justiție următorii judecători: Stela Procopciuc, Viorica Puica și Diana Stănilă.

La moment în examinarea CSM se află Raportul cu privire la propunerea de nepromovare a judecătorului Adrian Ciobanu, pe cînd referitor la candidații din rîndul judecătorilor Grigori Manoli și Dorin Munteanu, Comisia încă nu s-a expus.

0
0
0
1
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?