Arşiţa stiri: 166
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1412

Scandal în Grecia, după ce singura pădure de pini din Hydra a luat foc

24 iun. 08:00   Externe
2518 0

Un incendiu de pădure izbucnit pe insula grecească Hydra, lîngă Atena, a fost declanşat vineri seara de un foc de artificii de pe un iaht, au anunţat sîmbătă pompierii, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Incendiul, provocat de un foc de artificii de pe o ambarcaţiune, a cuprins singura pădure de pini de pe insulă, într-un loc greu accesibil şi care nu are drumuri”, au anunţat pompierii eleni pe Facebook, postînd o fotografie cu locul cuprins de flăcări, stîrnind revoltă pe reţelele sociale.

Incendiul a fost stins rapid şi nu mai ameninţă pădurea din Hydra. Primarul insulei Giorgos Koukoudakis s-a declarat „revoltat că unii oameni aprind focuri de artificii într-un mod atît de iresponsabil lîngă o pădure de pini”.

El a afirmat la postul public de televiziune ERT că „primăria va intenta o acţiune civilă împotriva celor responsabili de izbucnirea incendiului imediat ce o anchetă preliminară va fi finalizată”. Grecia a înăsprit recent pedepsele pentru incendiere. Autorii incendiilor pot fi condamnaţi acum la pedepse de pînă la 20 de ani de închisoare şi o amendă de pînă la 200.000 de euro. La postul de televiziune Skai, Koukoudakis a cerut, de asemenea, autorităţilor să acţioneze, subliniind faptul că „insula nu dispune de zone antiincendiu, nici de drumuri forestiere” care să le permită pompierilor să ajungă în anumite locuri.

3
1
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав