Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Reforma justiției și lupta împotriva corupției sînt cele mai importante lucruri pe care Maia Sandu pariază

9 noi. 2020,, 09:01   Societate
20405 14

Unul dintre principalele sloganuri electorale ale multor politicieni moldoveni este apelul la combaterea corupției și reformarea justiției.

Însă în țară sînt și alte probleme, la fel de importante, care au fost soluționate în alte state în care nivelul corupției nu este mai mic decît în al nostru. În special, vorbim despre problemele legate de sărăcie, dezvoltare economică, de infrastructură și a satelor, care necesită soluții foarte bine gândite și o strategie pe termen lung. Cu toate acestea anume soluționarea acestor probleme și este principalul factor în lupta împotriva corupției - dacă politicienii și funcționarii publici vor avea un salariu decent atunci în aceste posturi vor rîvni de zece ori mai multi oameni buni și profesiniști. În cazul acestor probleme este dificil să se formuleze programe pe înțelesul oamenilor - în acest caz este nevoie nu doar de cunoștințe bune dar și de un simț adevărat al patriotismului. Este mult mai ușor să anunți lupta împotriva corupției ca fiind singurul panaceu pentru toate relele, să vorbești constant despre corupție și să faci apeluri pentru lupta împotriva ei, deoarece este o problemă reală cu care se confruntă toți cetățenii și care există cu adevărat. Politicienii vorbesc despre acest lucru de 30 de ani, fiecare dintre acești "luptători împotriva corupției" are propriile păcate, cu toate acestia toți ”trîmbițează” despre reforma justiției ...

Fără îndoială, este foarte bine să combatem corupția și, evident, acest lucru este imposibil de făcut fără o reformă a justiției. Cu toate acestea, aceste sloganuri și apeluri sunt atât de des auzite de alegătorii moldoveni că ei pur și simplu nu cred în reformele care au fost finanțate de Către Occident începînd cu anii 1990. În același timp, este interesant faptul că banii alocați de Occident pentru reforma justiției și lupta împotriva corupției în Moldova sunt, de obicei, o componentă majoră a corupției în mod special la următorii parametri:

  • Corupția politică, externă - fondurile sunt alocate pentru schimbări care permit Occidentului să controleze sistemul judiciar din Moldova care îl ajută să înlăture de la conducere politicienii moldoveni incomozi.
  • Corupția politică, internă - fondurile sunt alocate doar acelor specialiști moldoveni din domeniul justiției, care sunt afiliați anumitor forțe politice cu orientare pro-occidentală.

Detalii interesante sunt suprapuse pe acest lucru:

  1. Cel mai mare partid pro-occidental din Moldova cheltuiește bani foarte mari pentru menținerea unităților sale și participarea la alegeri. În același timp, banii declarați nu acoperă în mod clar banii reali cheltuiți. De unde atunci vin banii?
  2. Aproape toți membrii formațiunilor politice de frunte a țării de orientare pro-occidentală, la nivelul Parlamentului și al consiliilor locale ale marilor orașe, nu au nici un business s-au au renunțat la el la cererea conducerii partidului.
  3. Pe ce trăiesc formațiunile politice și politicienii lor profesioniști? Răspunsul este simplu, pentru că nimeni nu ascunde răspunsul: banii vin din fonduri străine sub pretextul de a plăti pentru unele cercetări inutile. Toate aceste informații se regăsesc în materialele obținute de Bogdan Țîrdea: "Cine sînt adevărații baroni ai ONG-urilor din Moldova”. Acest lucru poate fi numit corupție, în forma sa cea mai severă. Dar poate fi numit chiar și trădare, deoarece nimeni nu cheltuie bani în zadar și politicienii care primesc finanțare străină trebuie să se răsplătească pentru ei. Cum? Am văzut deja acest lucru: prin introducerea valorilor "europene"; deschiderea frontierelor pentru primirea imigranților din Orientul Mijlociu și Africa de Nord; în forma de rezerve (deja 3,5 miliarde dolari), în continuare "depozitarea" în băncile occidentale de valută străină câștigată de munca imigranților și exportatorilor; vaccinarea obligatorie; încurajarea emigrării (formată de electoratul străin de dreapta); restricții privind limba rusă; propaganda anti-rusă și anti-rusească și așa mai departe.

Maia Sandu este cu siguranță o persoană cu anumite abilități, dar oare va lucra ea pentru țara ei ca politician, sau va lucra pentru a răsplăti finanțarea străină de care a avut parte, asta în timp ce povestea alegătorilor despre reforma justiției și lupta împotriva corupției. Aceasta este cea mai mare întrebare. Ce va fi, vom vedea.


Vasile Balan

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?