Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Recolta de afine este în toi. Cu cît se vinde un kg

5 iul. 09:31   Societate
60789 0

Sîntem în plin sezon de coacere a afinelor, iar asta înseamnă că recoltarea este în toi.

Soții Zaharia din satul Pitușca, raionul Călărași cultivă afine pe o plantație de peste un hectar, iar în acest an se laudă cu o roadă mult mai bogată. Culoarea intensă, gustul dulce și aromat, dar și mărimea pomușoarelor sînt rezultatul muncii și dedicației antreprenorilor.

Soții Zaharia au început această afacere acum cinci ani. Deși inițial erau sceptici și nu aveau prea multă încredere în afacerea pe care au pornit-o, astăzi au o plantație care se întinde pe mai bine de un hectar și care rodește tot mai frumos de la an la an.

Deși puieții nu au rodit din primul an, familia Zaharia nu a încetat să muncească pentru a-și vedea visul realizat. Dacă anul trecut au avut o recoltă de peste o tonă, în acest an, proprietarii se așteaptă la o cantitate mai mare.

Au avut parte de provocări și atunci cînd au ieșit cu primele pomușoare la vînzare. Majoritatea oamenilor nu erau familiarizați cu gustul afinelor, dar și cu proprietățile benefice ale fructelor pentru sănătate.


Pe plantația antreprenorilor cresc cinci soiuri de afine. În acest an pomușoarele s-au copt cu două săptămîni mai devreme, așa că și culesul a început mai repede comparativ cu anii trecuți. Zilele acestea munca este în toi, așa că soții Zaharia se află mai mult în cîmp, iar cu ajutorul celorlalți membri ai familiei reușesc să facă toată munca.

Pomușoarele din Pitușca le puteți găsi la tîrgurile din capitală. Acum un kilogram de afine costă 140 de lei.

23
7
3
12
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?