X 
Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Recean: „La noi sînt încă mulți procurori și judecători care iau mită”

28 mai. 13:45   Societate
2612 0

Premierul Dorin Recean a criticat din nou judecătorii și procurorii, menționînd că și în prezent există încă multe cazuri în care aceștia iau mită și îi scutesc de pedeapsă pe inculpați, inclusiv pe cei acuzați de comiterea unor infracțiuni grave.

Așa a comentat șeful guvernului cazul crimei din pădurea de la Orhei, în care a fost implicat fostul deputat al Partidului Democrat, Constantin Țuțu.

În cadrul unei conferințe de presă de astăzi, Dorin Recean a fost întrebat cum s-a ajuns ca toți inculpații în cazul crimei din pădurea Orhei să fie eliberați de pedeapsă sau amnistiați, inclusiv Țuțu.

„Mă aștept să se găsească procurori și judecători onești. Că vor fi arestați procurorii și judecătorii care fac abuz de serviciu și nu duc la bun sfîrșit sentințele și pedepsele unor persoane care astăzi ar trebui să stea la închisoare", a declarat Dorin Recean.

Întrebat dacă acest lucru înseamnă că judecătorii sau procurorii nu-și fac bine treaba, premierul a spus că nu vrea să facă speculații în acest sens.


„Dar vreau să vă spun că și astăzi avem destule cazuri cînd procurorii și judecătorii iau mită și, respectiv, nu duc dosarele la bun sfîrșit”, a spus premierul.

Ziarul de Gardă a scris pe 27 mai că toți inculpații din dosarul morții lui Alexei Veretca din Codrii Orheiului de acum 12 ani sunt în libertate și au fost scutiți de pedepse printr-o decizie a Curții de Apel Chișinău.

Singurul inculpat care fusese anterior condamnat la opt ani de închisoare a fost eliberat de pedeapsă din motivul „intervenirii prescripției tragerii la răspundere penală”, iar alții patru, printre care și ex-deputatul democrat Constantin Țuțu, au fost eliberați de executarea pedepsei din motivul „intervenirii amnistiei” și, respectiv, al „intervenirii prescripției”.

5
3
0
2
11

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?