X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

Recean, la Cahul: "Continuăm să investim în localitățile noastre"

14 dec. 2023,, 14:58   Societate
2776 1

Șeful Executivului s-a întîlnit astăzi cu reprezentanții administrației publice locale și a serviciilor desconcentrate din raionul Cahul.

În discuții cu primarii, șeful Executivului i-a îndemnat să prioritizeze rezolvarea problemelor existente în comunitățile pe care le reprezintă, în domeniul modernizării infrastructurii locale, astfel încît fiecare localitate din țară să fie asigurată cu apă și canalizare.

De asemenea, prim-ministrul a menționat importanța menținerii unui dialog activ dintre autoritățile publice centrale și locale pentru realizarea reformelor în domeniul educațional, al sănătății, mediului și realizarea obiectivului comun de aderare a țării noastre la Uniunea Europeană.

„În calea noastră de aderare la Uniunea Europeană, construim Europa acasă prin efortul comun al administrației publice centrale și locale. În curînd, vom lansa apelul pentru programul „Satul European”, continuăm să investim în localitățile noastre în beneficiul tuturor cetățenilor. Primarii și aleșii locali cunosc cel mai bine care sînt problemele oamenilor. Așteptările mele sînt ca ei să-și asume mai multe responsabilități, iar Guvernul îi va susține și le va oferi toate pîrghiile necesare”, a menționat prim-ministrul Dorin Recean.

De asemenea, șeful Executivului a încurajat primarii să examineze oportunitățile amalgamării voluntare, care pune la dispoziția primăriilor fonduri de pînă la 20 de milioane de lei pentru localitățile amalgamate.


Alte subiecte discutate se referă la necesitatea eliminării barierelor birocratice în raport cu agenții economici și facilitarea circulației transportului de mărfuri la punctele de trecere a frontierei de stat. În acest sens, premierul Dorin Recean a menționat că Guvernul a pregătit un mecanism de programare electronică, astfel încît să fie fluidizată trecerea camioanelor care exportă mărfuri din Republica Moldova.

Tot astăzi, prim-ministrul Dorin Recean a vizitat Centrul Unificat de Prestare a Serviciilor Publice (CUPS) din cadrul primăriei satului Andrușul de Jos.

2
0
1
0
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?