Transnistria stiri: 1329
Eurovision stiri: 495

Recean anunță că CSE a acceptat solicitarea SIS de suspendarea licenței a 6 posturi TV

30 oct. 2023,, 12:20   Societate
2048 1

Premierul Republicii Moldova, Dorin Recean, anunță într-o postare pe pagina sa de socializare că Comisia pentru Situații Excepționale a acceptat solicitarea Serviciului de Informare și Securitate privind suspendarea licenței a 6 posturi tv din Republicai Moldova.

”În Republica Moldova zilnic suntem supuși unor atacuri hibride din partea Federației Ruse. În ultimele săptămâni, aceste amenințări au crescut în intensitate. Rusia, prin intermediul grupărilor criminale organizate, vrea să influențeze alegerile locale din 5 noiembrie și să submineze procesul democratic.

Astăzi, la recomandarea SIS, CSE a decis suspendarea licențelor a 6 posturi de televiziune care promovează interese străine. Aceste televiziuni sunt subordonate grupărilor criminale Plahotniuc și Șor, care și-au unit eforturile pentru a destabiliza țara. Avem dovezi că aceste posturi urmăresc un interes din afara Republicii Moldova, în scop destabilizator. Noi nu vom permite acest lucru și vom acționa de fiecare dată prompt și hotărât în interesul cetățenilor”, scrie Recean.

Reamintim că astăzi, în cadrul unui briefing de presă, șeful SIS, Alexandru Musteața a cerut suspendarea licenței a 6 posturi tv: Orizont TV, Prime TV, iTV, Canal 2, Canal 3 și Publika TV.

4
1
0
0
35

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Alegeri: Ce părere aveți despre inițiativa de a introduce votul prin corespondență?