X 
Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4027

Reacția Primăriei la acuzațiile premierului: "Oamenii așteaptă rezultate, nu declarații politice"

20 mar. 12:41   Societate
4553 0

Primăria capitalei a venit cu o reacție la unele declarații făcute de către prim-ministrul Dorin Recean în cadrul ședinței de astăzi a Guvernului, notează Noi.md.

Comentariul Primăriei capitalei se referă, mai exact, la declarațiile premierului în privința situației cu asistenții personali.

"Guvernul cauzează probleme grave la Chișinău, după care face politică și declară că rezolvă aceste probleme, inclusiv este situația asistenților personali, cînd au tăiat finanțarea pentru acești angajați anume din municipiul Chișinău.

De acest lucru și-au dat seama și asistenții personali care erau manipulați că primăria ar fi vinovată, iar cînd au înțeles că a fost jocul politic al guvernării, oamenii le cer socoteală, iar ei, chipurile, rezolvă problema dînd indicații tot Primăriei Chișinău și tot din bugetul municipal".

Primăria mai menționează că declarațiile și acțiunile celor de la guvernarea PAS se limitează la tot ce ține de municipiul Chișinău și Primăria Chișinău.


"Este de datoria Guvernului să asigure toți cetățenii țării în mod egal. Oamenii așteaptă rezultate, nu declarații politice de pe ecranele televizoarelor", se mai arată în reacția municipalității".

Menționăm că astăzi, premierul Dorin Recean, a abordat tema celor 600 de asistenți personali, care sau au fost disponibilizați sau au suferit tăieri de salariale, venind, totodată, cu acuzații în adresa Primăriei. Recean a precizat că toți cei care au fost demiși ilegal, vor fi reangajați.

Din 19 martie, pentru asistenții personali, Ministerul Muncii și Protecției Sociale a inițiat inițiază procesul de executare a unor plăți compensatorii în sumă de 5000 lei.

11
0
2
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?