Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4054

Conflictul între Guvern și Primăria Capitalei ia amploare. Anunțul făcut de Recean

15 mar. 14:06   Societate
2720 2

Prim-ministrul Dorin Recean, anunță că Guvernul a inițiat modificarea cadrului legal cu privire la repartizarea veniturilor către bugetele locale și alocarea transferurilor cu destinație specială, pentru a obliga primăria să aloce banii nemijlocit pentru asistenții personali.

„Primarul Ceban a tăiat salariile asistenților personali din Chișinău, lăsîndu-i fără bani și într-o situație foarte gravă, iar persoanele cu dizabilități severe au rămas fără îngrijirea atît de necesară. Este inacceptabil și Guvernul va veni cu o soluție de urgență.

Guvernul a inițiat modificarea cadrului legal cu privire la repartizarea veniturilor către bugetele locale și alocarea transferurilor cu destinație specială, pentru a obliga primăria să aloce banii nemijlocit pentru asistenții personali. Prin modificarea respectivă Guvernul va achita aceste salarii în locul primăriei și va reține ulterior fondurile alocate de la bugetul primăriei.

Asistenții personali nu au timp să aștepte ca Ceban să se oprească din a pune în pericol acest serviciu social important. Oamenii nu trebuie să sufere din cauza incapacității primarului Ceban de a administra primăria și de a aloca banii publici către oamenii care au cea mai mare nevoie”, a anunțat prim-ministrul Dorin Recean”.

6
1
0
1
10

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?