Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4023

Reacția Moldovagaz la noile tarife la gaze aprobate de ANRE

21 feb. 13:21   Societate
13307 0

SA „Moldovagaz” a luat act de Hotărîrea Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), privind aprobarea preturilor reglementate pentru furnizarea gazelor și în general este de acord cu decizia aprobată, precum și cu argumentele autorității de reglementare.

Despre acest lucru a anunțat președintele Consiliului de Administrație al SA "Moldovagaz", Vadim Ceban, menționînd că discrepanța-cheie în calculele furnizorului și ale agenției a fost cursul valutar mediu anual aplicat.

SA „Moldovagaz” a operat cu prognozele oficiale ale Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării, în timp ce ANRE s-a bazat pe cursul valutar efectiv pentru ultimele 12 luni.

Cea de a 2-a întrebare este volumul și perioada de compensare a devierilor tarifare ale întreprinderilor de distribuție a gazelor, incluse în tarif.

De menționat că tariful la gaze pentru consumatorii casnici ai companiei Moldovagaz a fost redus cu 19,9%, de la 18,07 la 14,47 lei pentru 1 mc, cu TVA. Decizia a fost luată astăzi de către Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică. Ea va intra în vigoare la 23 februarie, după publicarea în Monitorul Oficial.

30
0
1
3
10

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?