X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Razii de contracarare a braconajului piscicol pe lacul de acumulare Costești – Stînca

31 aug. 2022,, 00:00   Societate
3042 0

Inspectorii de mediu din Rîșcani au efectuat razii cu scopul contracarării braconajului piscicol pe lacul de acumulare Costești-Stînca, rîul Prut și rîul Ciugur în raza localităților Duruitoarea Nouă, Proscureni, Duruitoarea Veche,Varatic, orașul Costești, informează Noi.md cu referire la provincial.md.

În cadrul raziilor pe lacul de acumulare Costești-Stînca au fost verificați 11 pescari amatori care dețineau acte permisive.

Totodată, au fost depistați 3 pescari care au încălcat regulile de protecție a resurselor piscicole și s-au ales cu procese-verbale cu privire la contravenție în baza elementelor constitutive ale contravenției prevăzute de art.114 alin. (1) Cod Contravențional, cu aplicarea sancțiunilor contravenționale sub formă de amendă în mărime totală de 900 lei.

A fost depistată și ridicată o plasă din monofilament cu lungimea totală de aproximativ 50 m, fără a fi depistat proprietarul.

Inspecția pentru Protecția Mediului Rîșcani, va continua efectuarea raziilor periodice de control cu asigurarea respectării normelor de securitate.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?