Proteste la vama Albița: Ce-i nemulțumește pe unii șoferi

9 mar. 09:19   Societate
3816 0

Proteste la frontiera moldo-română, vama Albița! Mai mulți șoferi susțin că sînt terorizați din luna noiembrie, anul trecut. Moldovenii sînt nemulțumiți de faptul că nu sînt lăsați sa tranziteze punctul vamal cu pachete fără ca acestea sa aibă însoțitor.

„Nu se trece cu colete, în mare parte pierdem timp de la 30 min pînă la 12 ore ca să trecem frontiera. Aici mă refer la o unitate de transport, asta în cel mai bun caz, îți găsește cu vreo două găini sau vreo 5 litri de vin mai mult. Fară multă vorbă ne întoarce înapoi, parcă am fi contrabandiști, deși din Ro în UE se duce cu vîrf și îndesat colete fară întrebări. Răspunsurile celor din vamă este simplu: Nu se permite, avem acord de colaborare cu Moldova și avem indicații clare. Cunoaștem că se fac schimbări la Codul Vamal, sper ca guvernarea și cei responsabili să privească cu ochii deschiși la diaspora și să nu uite de unde au pornit la drum”, a scris un șofer într-un grup.

După ce mai mulți șoferi din Republica Moldova, au blocat în seara zilei de miercuri, 8 Martie, Punctul Vamal Albița pe sensul de intrare în România dinspre Leușeni, un vameș le-a explicat că toți cei care tranzitează aceasta vamă trebuie să respecte legislația in vigoare.

„Probabil, aveți motive sau nu. Dacă vă spun că acțiunea dvs aici în punctul de trecere al frontierei Albița este ilegală și încurcați lucrătorilor vamali. Adică, în loc să facilitați lucrul colegilor de la poliția de frontieră și activitate avamală, mai mult încurcați”, a spus el.3
0
0
1
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?