X 
Transnistria stiri: 1434
Preşedintele stiri: 4031

Proiecte de infrastructură la sate: pînă cînd pot fi depuse dosarele

26 mar. 19:00   Societate
2164 0

Primăriile pot obține finanțări de pînă la 10 milioane de lei de la stat pentru proiecte de dezvoltare locală. Dosarele pot fi depuse pînă vineri inclusiv, notează Noi.md.

Finanțările în cadrul celui de-al doilea apel de recepționare a cererilor din cadrul Programului Național „Satul European” pot fi cerute pentru proiecte de infrastructură, eficiență energetică. Cu toate acestea, prioritare în anul curent sînt proiectele ce vizează reabilitarea sistemelor de alimentare cu apă potabilă și canalizare.

Primăriile mai pot aplica pentru proiecte cum ar fi instalarea, reabilitarea sau construcția: sistemelor de iluminat stradal, a clădirilor publice, a instituțiilor medicale, celor cu profil de sport sau a monumentelor istorice.

De asemenea, sursele financiare pot fi atrase pentru eficientizarea energetică a clădirilor publice și instalarea sistemelor de producere a energiei din resurse regenerabile.

Cererile pentru proiectele de dezvoltare locală pot fi depuse pînă în data de 29 martie 2024, ora 17.00. Informația despre program este publicată în ghidul de aplicare de pe site-ul Oficiului Național de Dezvoltare Regională și Locală. Pentru informații suplimentare, primăriile pot telefona la ONDRL sau la oficiile regionale de dezvoltare.


3
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?