X 
Transnistria stiri: 1315
Eurovision stiri: 494

Proiect de lege: datele personale ar putea fi colectate prin scanare facială

5 dec. 2023,, 10:45   Societate
2328 0

Persoanele care vor dori să acceseze servicii online publice sau private vor putea fi identificate de la distanță, prin mijloace digitale. Un proiect în acest sens a fost elaborat de Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării și se regăsește pe ordinea de zi a ședinței Guvernului din data de 6 decembrie.

Potrivit Ministerului, transformarea digitală a societății a creat necesitatea de a putea identifica de la distanță persoanele. Prin digitalizarea procedurii, a adăugat Ministerul, se va economisi timpul dar și se va reduce riscul de corupție, prezent în cazul proceselor bazate pe interacțiunea fizică.

La următoarea ședință a Guvernului, miniștrii vor aproba un proiect cu privire la stabilirea metodelor alternative de identificare la distanță a persoanei fizice și aprobarea procedurii de identificare a persoanei fizice la distanță utilizînd mijloace digitale, notează Noi.md cu referire la newsmaker.

Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării, care a elaborat proiectul, a menționat că „transformarea digitală a societății a creat necesitatea de a putea identifica de la distanță persoanele care doresc să acceseze servicii online publice sau private, atunci cînd nu au o identitate digitală recunoscută de aceste servicii”.

Potrivit Ministerului, digitalizarea procedurii standard de identificare și înregistrare la distanță a clientului va contribui la reducerea costurilor operațiunilor de desfășurare a afacerilor, accesarea serviciilor publice și comerciale, economisirea timpului, reducerea costurilor administrative și a riscurilor de corupție prezente în cazul proceselor bazate pe interacțiunea fizică.


Pentru implementarea prevederilor proiectului nu este necesară alocarea resurselor financiare de la bugetul de stat.

0
0
0
0
17

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?