Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4033

Programul Rabla pentru electrocasnice se apropie de lansare

14 noi. 2023,, 14:30   Societate
3570 0

Ministerul Energiei anunță că, zilele următoare, urmează să fie lansat Programul Rabla pentru electrocasnice.

În cadrul noului proiect, peste 50 de mii de familii cu venituri modeste din țară vor primi vouchere pentru procurarea noilor aparate de uz casnic cu o economie mult mai mare și cu un impact mult mai mic asupra mediului.

Potrivit programului, voucher-ul va acoperi 80 la sută din costul total al unui aparat electrocasnic mare, cum ar fi un frigider, aragaz electric sau mașină de spălat haine. Beneficiarul va contribui cu diferenta de 20% din contravaloarea obiectului procurat. Proiectul este lansat pentru a reduce consumul de electricitate în gospodăriile unde sînt utilizate electrocasnice vechi.

Programul, care va fi preluat de Agenția pentru eficiență Energetică, este realizat cu sprijinul UE și al PNUD Moldova.

Ministerul Energiei reamintește că, în urma recentelor modificări ale legislației, pe o serie de electrocasnice comercializate în Republica Moldova sînt aplicate noi etichete de eficiență energetică, conforme cu cele din Uniunea Europeană.


Aceste etichete indică în primul rînd clasa de eficiență energetică, exprimată printr-o scară de la A la G. Cu cît produsul se află mai aproape de litera A, cu atît consumă mai puțină energie.

7
2
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?