X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Electrocasnicele vor avea etichete energetice

26 oct. 2023,, 21:55   Economie
1650 0

Electrocasnicele vor fi însoțite de etichete care conțin informații despre eficiența și impactul lor energetic. Deputații au adoptat astăzi în lectura a doua un proiect în acest sens.

Etichetele electrocasnicelor vor conține informații despre eficiența lor energetică, consumul de energie sau de alte resurse, precum și alte informații suplimentare. Astfel, pe fiecare produs care se vinde la magazin sau online urmează a fi afișată eticheta energetică, cu informații despre clasa energetică a produsului și consumul de energie electrică. Acest lucru va permite cetățenilor să aleagă produse mai eficiente pentru reducerea consumului lor de energie, transmite Noi.md cu referire la moldpres.md.

Inspectoratul de Stat pentru Supravegherea Produselor Nealimentare și Protecția Consumatorilor va fi autoritatea administrativă responsabilă de respectarea de către furnizori și de către comercianți a prevederilor legale care vizează etichetarea produselor. În cazul în care Autoritatea va constata neregularități, este în drept să aplice sancțiuni agenților în conformitate cu prevederile Codului contravențional.

Proiectul legii privind etichetarea produselor cu impact energetic a fost elaborat de Ministerul Energiei în contextul armonizării legislației în domeniul eficienței energetice la acquis-ul Uniunii Europene.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?