X 
Arşiţa stiri: 189
Jocurile Olimpice stiri: 151
Transnistria stiri: 1458

Programul HP Life, implementat de YMCA Moldova: Ce oportunități oferă tinerilor ©

6 mai. 10:30   Societate
3193 0

YMCA Moldova a lansat în cadrul Centrului Comunitar pentru Resurse și Dezvoltare mai multe proiecte destinate creșterii personale, dar și profesionale a tinerilor. Printre acestea se numără și programul HP Life.

Programul HP Life, implementat de YMCA Moldova, presupune o varietate de cursuri destinate tinerilor, fiind un suport în deprinderea de către aceștia a profesiilor din mai multe domenii, printre care: marketing, industrie IT, logistică, antreprenoriat etc, notează Noi.md.

"Este un program, care oferă o varietate de peste 40 de cursuri, traduse în mai multe limbi, inclusiv engleză și rusă. Acestea permit învățarea și deprinderea mai multor abilități și profesii de către tinerii noștri, iar fiecare absolvent, la finalizarea cursurilor, primește un certificat din partea HP, care confirmă competențele căpătate. Noi îndemnăm tinerii să aplice pentru acest program HP Life, întrucît este o oportunitate unică pentru noi. Avînd în vedere accelerarea aceasta digitală, la care sîntem martori, noi ne dorim să-i pregătim pe tinerii noștri pentru piața muncii de ziua de mîine", a menționat Dumitru Roibu, președintele executiv YMCA Moldova.

Reprezentantul HP, Markus Schwertel, s-a arătat mîndru de faptul că implementarea acestui program în țara noastră este realizată de către YMCA Moldova.

"Parteneriatul dintre YMCA Moldova și YMCA în general este foarte importantă pentru HP. HP are misiunea de a accelera echitatea digitală pentru 150 de milioane de oameni pînă în 2030. Și nu putem realiza acest lucru de unii singuri, pentru că funcționează doar prin colaborare. YMCA Moldova, prin deschiderea acestui Centru, oferă multe oportunități tinerilor de aici și noi sîntem mîndri că HP, este parte a acestui lucru minunat", a menționat Markus Schwertel de la compania HP Inc.

La Programul HP Life pot aplica tinerii din toată țara, iar Centrul Comunitar YMCA Moldova le oferă toate condițiile necesare pentru a însuși competențe în domeniul ales.

"HP Life este o oportunitate foarte importantă atît pentru mine, cît și pentru alți tineri din Moldova pentru a se autodezvolta în diverse planuri. De asemenea, este un curs acreditat, la finalul căruia se eliberează certificate. Așa că îndemn toți tinerii din Republica Moldova să se alăture acestui program", a menționat Lidia Jardan, beneficiar al programului, voluntar YMCA Moldova.

"Programul HP Life, de care noi beneficiem, este un program care adaogă mai multe cunoștințe la cele pe care le primim, făcînd universități sau colegii și ne dă oportunități mai mari pentru a ne angaja la companiile cu perspective mărețe", a spus Alexandru Rusu, beneficiar al programului, voluntar YMCA Moldova.

Menționăm că în cadrul Centrului Comunitar YMCA Moldova pentru Resurse și Dezvoltare mai sînt prestate următoarele servicii:

-Traininguri și instruiri pentru tineri și refugiați;

-Gaming Garage și eSport;

-Podcast Studio pentru Tineri;

-Digital Media Hub YMCA;

-Suport cu produse alimentare pentru refugiații ucraineni;

-Cursuri Onlie de dezvoltare personală HP Life;

- Jocuri Sociale și interactive pentru tineri și copii.

Deschiderea acestei locații a fost posibilă cu sprijinul Primăriei municipiului Chișinău, al grupului de companii DACC Hermes, dar și al partenerilor externi din Olanda, SUA, România, Germania: HP, Kerk in Actie, Presbyterian Disaster Assistance, YMCA Europe.

3
0
0
0
2

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав