COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 999 493   INFECTAȚI 390 742(+1783)   TRATAȚI 367 199      DECESE 10452(+8)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7904
Criza energetică stiri: 495

Procesul intentat de Clima împotriva șefei statului rămîne la Judecătoria Chișinău

19 noi. 2021,, 14:27   Societate
1918 1

Procesul intentat de fostul președinte al Curții de Apel Chișinău, magistratul Vladislav Clima, împotriva șefei statului, Maia Sandu rămîne la Judecătoria Chișinău, cu sediul Rîșcani.

Magistrații Curții Supreme de Justiție au respins cererea de strămutare a cauzei civile la Judecătoria Cahul. Încheierea a fost pronunțată joi, 18 noiembrie, de către Colegiul civil, comercial și de contencios administrativ al CSJ în componența judecătorilor – Tamara Chișca-Doneva, Nicolae Craiu și Aliona Miron, transmite Noi.md cu referire la tv8.md.

Judecătorii au constatat că ține de competența Judecătoriei Chișinău, cu sediul Rîșcani să examineze cauza Clima – Sandu.

„În conformitate cu art.196 alin.(1) din Codul administrativ, acțiunea în contencios administrativ se depune la instanța de judecată în a cărei rază teritorială își are sediul autoritatea publică care a desfășurat activitatea administrativă contestată, daca legea nu prevede altfel. Avînd calitatea de pîrît în prezenta acțiune, Președintele Republicii Moldova, în calitatea sa de autoritate publică, are sediul în mun. Chișinău, bd. Ștefan cel Mare și Sfînt nr. 154. Prin urmare, Judecătoria Chișinău, sediul Rîșcani dispune de competență teritorială la examinarea prezentei cauze de contencios administrativ”, se arată în decizia CSJ.

Astfel, magistrații CSJ au decis să remită pentru examinare Judecătoriei Chișinău, sediul Rîșcani, procesul intentat de judecătorul Vladislav Clima împotriva președintei R. Moldova, Maia Sandu.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X