Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1742

Ex-președintele Curții de Apel Bălți, dus la spital

16 noi. 2021,, 19:35   Societate
1321 0

Ex-președintele Curții de Apel Bălți, Alexandru Gheorghieș, a fost transportat la spital.

În timpul perchezițiilor care se desfășoară în aceste momente la domiciliul magistratului, acesta s-a simțit rău și a cerut ajutorul medicilor. Perchezițiile continuă în prezența soției judecătorului, transmite Știri.mdcu referire la deschide.md.

Procuratura Anticorupție a confirmat descinderile efectuate de către ofițerii Serviciului de Informații și Securitate la Curtea de Apel Bălți.

„Magistratul este cercetat pentru îmbogățire ilicită, infracțiune prevăzută de art. 330/2 alin. (2) Cod penal. Astfel, procurorii anticorupție în comun cu ofițerii SIS au constatat existența bănuielii rezonabile că, începînd cu anul 2014 și pînă în prezent, magistratul a deținut și folosit prin intermediul persoanelor terțe bunuri care nu au fost incluse în declarația de avere și interese personale și care depășesc substanțial valoarea mijloacelor dobîndite oficial pe parcursul exercitării funcției de judecător. Aceste bunuri includ: 3 automobile luxoase, o casă de locuit, precum și alte imobile”, se arată într-un comunicat al PA.

Sursele Deschide.MD susțin că în urma perchezițiilor SIS la Bălți au fost reținute pentru 72 de ore două persoane, una dintre care ar fi Alexandru Gheorghieș, ex-președintele Curții de Apel Bălți.


Mascații de la Serviciul de Informații și Securitate au descins cu percheziții la Curtea de Apel Bălți.

Potrivit surselor Deschide.MD, perchezițiile au loc în contextul solicitării procurorului general interimar, Dumitru Robu, privind acceptul Consiliului Superior al Magistraturii de a efectua percheziționarea a doi judecători.

Sursa citată a adăugat că magistratul percheziționat ar fi Alexandru Gheorghieș, ex-președintele Curții de Apel Bălți. Acesta este bănuit de îmbogățire ilicită.

La fel, perchezițiile au loc și la alți colaboratori ai instanței pe care erau înscrise bunurile judecătorului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий