X 
Transnistria stiri: 1368
Eurovision stiri: 500

Problemele din cadrul sistemului spitalicesc, în atenția Guvernului

17 mai. 2023,, 14:48   Societate
2011 0

Modernizarea infrastructurii spitalicești, dotarea instituțiilor medicale cu echipamente noi, dar și instruirea lucrătorilor medicali peste hotarele țării fost subiectele discutate de prim-ministrul Dorin Recean, ministra sănătății Ala Nemerenco și administratorii centrelor medicale din țară.

În cadrul ședinței desfășurate la Guvern, s-a vorbit despre constrîngerile întîmpinate la nivel local, în procesul de asigurare a serviciilor medicale de calitate pentru cetățeni și a accesului la produsele farmaceutice, transmite realitatea.md.

De asemenea, a fost abordat subiectul fortificării parteneriatelor cu statele care sunt un exemplu de bună practică în domeniul dezvoltării sectorului medical, precum și intensificarea circuitului cadrelor medicale și utilizarea pe scară largă a schimburilor de experiență cu țările europene.

Șeful Guvernului a menționat necesitatea de a oferi cadrelor medicale posibilitatea să crească profesional, în același timp sporind accesul populației la un spectru cît mai larg de servicii medicale.

„Continuăm elaborarea și implementarea unor politici coerente și urgente în materie de sănătate publică, fortificăm serviciile medicale specializate de diagnostic și tratament, dar și să facem mai ușor accesul cetățenilor la servicii medicale de calitate. Statutul de țară candidat înseamnă noi oportunități și resurse, inclusiv pentru modernizarea infrastructurii medicale și susținerea cadrelor medicale”, a spus premierul Dorin Recean.


Ala Nemerenco a vorbit și despre politicile motivaționale necesare pentru a menține tinerii specialiști, inclusiv crearea condițiilor, oferirea echipamentelor de ultimă generație și prin achitarea unei indemnizații pentru medicii care fac naveta pe distanțe lungi.

0
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Alegeri: Ce părere aveți despre inițiativa de a introduce votul prin corespondență?