Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4063

Primii castraveți moldovenești, scoși pe piață. Prețul, mai mare ca în magazine

14 apr. 14:20   Societate
6170 0

Producătorii locali au început să scoată în vînzare primii castraveți moldovenești.

Chiar dacă prețul acestora este mai mare decît cel din magazine, oamenii au stat la coadă pentru a se delecta cu produse autohtone. În același timp, producătorii spun că prețurile reflectă munca, dar și costurile mari pe care sînt nevoiți să le suporte, scrie tv8.md.

Sergiu Burchin crește castraveți de 13 ani la Dubăsarii Vechi, în raionul Criuleni. Astăzi, a scos în vînzare prima roadă. Deși s-a bucurat de chilipir, la taraba lui formîndu-se o coadă, totuși, bărbatul ni s-a plîns pe cheltuieli mari în producerea legumelor.

Prețul unui kilogram de castraveți este de 60 de lei, sumă pe care oamenii au fost dispuși să o scoată din buzunare. Totodată, producătorul spun că prețul va scădea în următoarea perioadă.

„Prețurile sînt scumpe, dar castraveți buni acum e greu de găsit.


„Sîntem gata să plătim orice sumă, dar să mîncăm produse bune. ”

„Ținînd cont de faptul că totuși este destul de scump să produci la noi în țară, prețurile mi se par ok și îmi dau seama că nimeni nu va pune un preț excesiv de mare ca să nu poată vinde.”

La tîrgul de produse locale de pe bulevardul Mircea cel Bătrîn am întîlnit-o și pe Mariana, familia căreia cultivă verdețuri la Fălești. Aceasta nea povestit că părinții săi lucrează din greu pentru a-și cîștiga bucata de pîine.

„Nu e scumpă verdeața, începe cu 10 lei legătura, 15-20 spanacul, care-i mai mare și mai puțin avem. Ridichea la ce preț? 20.”

„Părinților mei le este foarte greu. Spre exemplu, verdeața asta, spanacul, salata și ridichea sînt semănate din luna ianuarie. Eu i-am ajutat, pentru că este foarte greu și trebuie să-i ajutăm. Și mai ales dacă e natural, îngrelează procesul creșterii. Profitul nu e mare, producătorii cred că sînt mai vulnerabili, nu e neapărat mare profitul, pentru că toți banii care se fac la tîrg se reinvestesc pe lucrători, pe semințe”.

Producătorii locali s-au bucurat azi de mulți vizitatori care au stat și la coadă doar pentru a-și putea cumpăra produse autentice și sănătoase.

14
1
0
7
11

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?