COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Primăria municipiului Chișinău va introduce amenzi pentru nefolosirea bunurilor imobile

Primăria municipiului Chișinău va introduce amenzi pentru nefolosirea bunurilor imobile

Astăzi la Chișinău sînt numeroase clădiri atît nefinisate și abandonate, cît și vechi care afectează aspectul orașului ca, de exemplu, hotelul Național și fostul cinematograf „Iskra”.

Primarul General al municipiului Chișinău Ion Ceban a precizat în cadrul unei emisiuni de pe postul de televiziune NTV că în prezent aceste clădiri sînt proprietate privată și punerea lor în ordine nu este atît de simplă, transmite NOI.md cu referire la actualitati.md.

- Le-au procurat anterior mai ieftin, iar acum așteaptă majorarea prețurilor fără a face ceva. În prezent noi elaborăm documente pentru soluționarea acestei probleme. Soluțiile vizează elaborarea unui sistem de penașități pentru nefolosirea proprietății pe parcursul unei perioade după procurarea ei. Spre exemplu, dacă lucrările nu încep în termen de doi ani, atunci peste trei luni după expirarea acestei perioade se aplică o amendă considerabilă, iar după încă cîteva luni – a doua amendă și așa pînă cînd inacțiunea va înceta să fie în beneficiul proprietarului clădirii, a spus Primarul General.


În ceea ce privește clădirea hotelului Național, Ion Ceban a menționat că în prezent este derulat un proces de judecată, iar Primăria are un concept de folosire a clădirii și amenajare a teritoriului adiacent.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load