X 
Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4027

Pretins „maior” de poliție, reținut pentru șantaj

27 feb. 16:14   Societate
4566 0

Oamenii legii anunță reținerea a doi bărbați pentru șantajarea unui chișinăuian cu vîrsta de 20 de ani, în a doua jumătatea a anului 2023, de la care pretindeau ilegal 10.000 de lei.

Bănuitul cu vîrsta de 43 de ani din Chișinău a fost ajutat de către tînărul victimă cu diverse lucrări în gospodărie o anumită perioadă, în schimbul unui automobil. După finalizarea lucrărilor convenite, însă, angajatorul a pretins că tînărul i-ar mai datora și această sumă de bani.

Așa cum amenințările cu răfuiala fizică au fost ignorate de către tînăr, în schema de șantaj și-a făcut apariția „maiorul” cu vîrsta de 30 de ani. Acesta și-a atribuit fals titlul la sugestia primului bănuit și i-a declarat tînărului, într-un local din Chișinău, că-i pornește dosar penal pentru răpirea automobilului pentru care lucrase la primul bănuit. Iar pentru ca tînărul să evite pedeapsa penală, „ofițerul” l-a determinat pe tînăr să semneze o recipisă, cu impunerea termenului de prezentare a sumei pînă la sfîrșitul lui 2023.

Tînărul, însă, a depus plîngere la autorități. Prin urmare, oamenii legii au descins cu percheziții, cu sprijinul angajaților „Fulger.” La domiciliile acestora, a fost ridicată inclusiv o armă de auto-apărare cu bile de cauciuc și cartușe (cu permis expirat de 2 ani), telefoane mobile, purtători de informații, dar și peste 100 litri de lichid asemănător alcoolului etilic ce urmează să fie supus expertizei.

Ambii au fost escortați pentru audieri la Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), iar pe parcursul investigațiilor aceștia beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

4
0
0
5
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?