„Membrul care a adresat majoritatea întrebărilor legate de postările pe Facebook a doamnei judecător, am văzut că a votat pentru promovarea judecătorului în funcția de judecător pînă la atingerea plafonului de vîrstă. Totodată, membrul CSM care preponderent a adresat aceste întrebări, a afirmat că are o opinie concurentă în sensul că, chiar dacă a votat pentru, dumnealui consideră că trebuie sesizată inspecția judiciară legat de acele postări și să le analizeze din perspectiva eticii și disciplinii judiciare.
Votul pe care l-am exprimat eu împotriva promovării judecătoarei nu a vizat postările dumneaei de pe Facebook și eu regret că toți cei care au criticat această nenumire în funcție au văzut doar întrebările legate despre postări. În cadrul ședinței au fost adresate și întrebări ce țin de integritatea. Votul împotriva ține de integritatea dumneaei și modul cum aplică legea.
Un membru al CSM a adresat întrebări acestui magistrat legate de o cauză penală pornită pe numele unei rude apropiate a acestui judecător. Ruda a fost și condamnată. Este o sentință care este irevocabilă. Deținînd funcții publice a comis o infracțiune de abuz și tot ruda respectivă a donat bunuri acestui judecăr. Asta nu vorbește despre integritate?”, a explicat Sergiu Caraman.
Consiliul Superior al Magistraturii i-a propus președintei Republicii Moldova eliberarea din funcție a judecătoarei Victoria Sanduța. La ședința Consiliului din 1 iulie curent, pe lîngă întrebări despre integritate, magistratei i-au fost adresate, în repetate rînduri, mai multe întrebări ce vizează activitatea sa pe Facebook.
Adăuga comentariu