X 
Eurovision stiri: 493
Transnistria stiri: 1305

Președintele Curții de Conturi, într-o vizită de lucru la Kiev

19 aug. 2021,, 16:00   Societate
3081 2

O delegație a Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM), condusă de președintele instituției, Marian Lupu, efectuează o vizită de lucru în orașul Kiev, Ucraina, în perioada 19-21 august curent, la invitația conducerii Curții de Conturi a Ucrainei.

Cele două instituții urmează să semneze un nou Acord de cooperare bilateral, reieșind din evoluțiile în domeniul auditului public extern la nivel internațional și din direcțiile strategice ale celor două instituții în cei 20 de ani de la semnarea acordului precedent.

Evenimentul se încadrează în aspirațiile de impulsionare a relațiilor bilaterale dintre cele două instituții supreme de audit și a fost inițiat ca urmare a vizitei recente a reprezentanților CCRM în regiunea Odessa, în contextul evaluării situației privind patrimoniul Republicii Moldova, aflat peste hotarele țării.

Astfel, în urma conlucrării inițiate de reprezentanții instituțiilor la Odessa, au fost identificate direcții și obiective comune de activitate și dezvoltare instituțională, inclusiv în contextul aspirațiilor de dezvoltare a auditului public extern în conformitate cu standardele internaționale de profil, direcții stipulate în prevederile Acordurilor naționale de Asociere cu Uniunea Europeană.

Vizita recentă are drept obiectiv primordial semnarea unui nou Acord de cooperare bilateral, reieșind din evoluțiile în domeniul auditului public extern la nivel internațional și din direcțiile strategice ale celor două instituții în cei 20 de ani care s-au perindat de la semnarea acordului precedent.


De asemenea, în cadrul vizitei sînt planificate întrevederi oficiale cu conducerea Radei Supreme a Ucrainei, pentru a pune în discuție bunele practici de conlucrare dintre instituția supremă de audit și legislativ precum și alte subiecte de interes comun.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?