X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Președintele CSP îi sugerează lui Vîrlan să demisioneze după scandalul cu depunctarea lui Munteanu

29 feb. 22:20   Societate
3111 0

Președintele Consiliului Superior al Procurorilor (CSP), Dumitru Obadă îi sugerează colegei sale, Olesea Vîrlan, să demisioneze după scandalul cu depunctarea lui Ion Munteanu, candidat la funcția de procuror general, fapt care a dus la anularea concursului.

Într-o intervenție live la „Cutia Neagră” Obadă a subliniat că va renunța la șefia CSP dacă Vîrlan refuză să își părăsească fotoliul, transmite TV8.

„Chemarea mea este la demnitate și asumarea deciziilor luate și mesajul meu se referă inclusiv față de colegă. Eu cred totuși într-o asumare, maturitate și responsabilitate. Îi recomand doamnei Vîrlan să își dea demisia sau îmi voi da eu demisia. Eu nu îmi pot permite să continui în maniera în care derulează toată procedura asta”, a declarat Dumitru Obadă.

Președintele CSP a mai menționat că punctajul total oferit în urma probei de interviu de către membra CSP, Olesea Vîrlan, i-a trezit suspiciuni, așa că s-a decis ca fișele cu notele acordate să fie desigilate, iar felul în care a fost evaluat fiecare candidat a fost făcut public.

„Am pus fișele una lîngă alta ca să vedem că există discrepanță, fapt care s-a stabilit în ședința din 28 mai. Eu nu am găsit motive plauzibile care justificau aplicarea acestui punctaj, eu nu am văzut argumente plauzibile pentru justificarea unei sau altei note, fapt care a trezit pentru mine șoc, că mi-am dorit extrem de mult să avem o finalitate și un concurs corect”, a explicat Dumitru Obadă.

22
5
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?