X 
Transnistria stiri: 1434
Preşedintele stiri: 4033

Iachimovschi a comentat anularea rezultatelor concursului pentru postul de procuror general

29 feb. 21:32   Societate
2788 0

Procurorul Octavian Iachimovschi, cel care a candidat la fotoliul de șef al Procuraturii Generale, și a luat cel mai mare număr de puncte la proba de interviu, dar a ratat „la mustață” să fie propus pentru evaluare în Comisia Pre-Vetting, spune că este dezamăgit de felul în care s-a decis anularea concursului.

Iachimovschi susține că nu l-au convins argumentele membrei CSP, care i-a acordat cel mai mic număr de puncte procurorului general interimar, Ion Munteanu.

„E o chestiune dezamăgitoare, sincer, dar pe mine personal nu m-a convins doamna Vîrlan referitor la de ce a procedat așa cum a procedat. O doză de subiectivism probabil a existat la fiecare membru al CSP cu referire la fiecare candidat. E o chestiune normală. Să vedeți că sînt publice modelele fișelor de evaluare, acolo sînt șase note cu care se face media. Eu nu știu cîte erori să fie comise ca în loc de 8,5 să iasă 3,5”, a declarat Octavian Iachimovschi în ediția din 29 februarie a emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

Procurorul a mai precizat că nu îi sînt clare argumentele juridice în baza cărora CSP a decis anularea concursului pentru funcția de procuror general.

„Procedura de revocare este prevăzută doar dacă președintele țării respinge candidatura propusă de CSP. În alte cazuri, regulamentul aferent concursului nu prevede. Aștept să văd motivarea, probabil mai există prevederi ale legii pe care eu nu le cunosc”, a subliniat Octavian Iachimovschi.

8
9
0
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?