Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3987

Președintele Consiliului Concurenței ar putea fi demis

16 feb. 07:45   Societate
1677 0

Președintele Consiliului Concurenței ar putea fi demis. Spicherul Legislativului, Igor Grosu dă de înțeles că există nemulțumiri vis-a-vis de activitatea acestuia.

Igor Grosu a declarat în ediția de joi, 15 februarie, a emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8, că deocamdată, nu a fost luată o decizie în privința lui Alexei Gherțescu, însă a spus clar nu a livrat rezultate.

„Și întrebarea că conducerea asta nu poate da mai mult a apărut și atunci o să urmeze ceva. Acum nu pot să dau mai multă informație, deoarece nu am avut o discuție fir-a-păr. Ceea ce am văzut pînă acum e: sîntem puțini, dar ei nu sînt puțini. Avem multe dosare - atunci am modificat legea și am spus că sînteți în drept să stabiliți o prioritate de 5 dosare, dar cu finalitate. Ieșiți cu ele și spuneți: Am constatat asta în domeniul ăsta, asta în ăsta. Noi o să cerem mai mult și cu finalități concrete”, a menționat Igor Grosu.

Alexei Gherțescu a fost numit șef la Consiliul Concurenței în februarie 2022. Alexei Gherțescu a absolvit în anul 2004 Facultatea de Drept a Universității Libere Internaționale din Moldova, iar în anul 2006 a obținut titlul de magistru în drept tot la aceeași instituție.

A început cariera în cadrul firmei de avocatură „Brodsky Uskov Looper Reed & Partners” după ce a continuat activitatea profesională în calitate de consultant juridic la o companie de comerț în domeniul construcțiilor.


A fost licențiat în avocatură în anul 2006, iar în perioada 2013-2015 a predat dreptul concurenței la Universitatea Liberă Internațională din Moldova.

Între anii 2015-2019 a activat la Programul Națiunilor Unite de Dezvoltare (în cadrul Unității de implementare a proiectelor în domeniul justiției și drepturilor omului), după care în 2019 a revenit la activitatea de avocat.

1
0
0
1
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?