X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3986

Precizările Trans-Oil Moldova, după ultimul incendiu de la Portul Giurgiulești

23 ian. 2023,, 11:53   Societate
2510 0

Ultimul incendiu care a avut loc la Portul Giurgiulesti s-a produs doar la silozurile de depozitare ale unei companii private și nu a provocat răniți sau decese.

Aceste silozuri nu fac parte din lanțul de producție al fabricii de ulei și, prin urmare, cei 110 angajați care activează la fabrică, nu au fost în niciun moment afectați sau puși în pericol, anunță Trans-Oil Moldova, companie privată amplasată pe teritoriul Portului, transmite Protv.md.

Totodată, reprezentanții companiei anunță că incidentul nu a afectat traficul feroviar din port și nu a provocat daune de mediu sau de altă natură dincolo de facilitățile de depozitare.

„Toate pierderile financiare rezultate din acest incident au fost exclusiv suportate de către companie și nu a provocat daune nici unei proprietăți deținute de stat sau în proprietate privată. Trans-Oil Moldova a revizuit, verificat și stabilit că unele dintre abaterile de proiectare, implementate de conducerea companiei ”Danube Oil Company” SRL, combinate cu o posibilă eroare umană inadvertență, ar fi putut rezultă într-un lanț de evenimente care au determinat creșterea temperaturii în interiorul silozurilor și declanșarea unui incendiu”, se mai arată în comunicat.

De asemenea, pentru a evita un incident similar, conducerea companiei a decis să dezasambleze definitiv silozurile. „Conducerea Trans-Oil se angajează într-o cooperare deplină și transparență cu orice instituție subordonată Guvernului Republicii Moldova pentru a se asigura că nu va mai există riscul provocării unui incident similar la niciunul dintre activele Grupului Trans-Oil și că probabilitatea unui astfel de incident este eliminat”, au mai menționat reprezentanții companiei.


La dată de 16 ianuarie, un rezervor cu peste o mie de tone de cereale din Portul Giurgiulesti a fost cuprins de flăcări, după ce s-a prabuzit. Șase echipaje de pompieri au intervenit pentru a stinge flăcările.

La doar patru zile distanță, la data de 20 ianuarie, un alt rezervor cu resturi de floarea soarelui de la Portul Giurgiulesti a fost cuprins de flăcări. Cinci echipaje de pompieri au intervenit pentru a lichidă incendiul. Un alt incendiu la Portul Giurgiulesti a avut loc și ieri. Rezervorul nr.2 încărcat cu șrot de floarea soarelui a luat foc.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?