Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Posturile de televiziune vor trebui să aloce timpul de emisie operelor audiovizuale europene

4 ian. 15:53   Societate
2920 1

Furnizorii posturilor de televiziune urmează să aloce cel puțin 10% din timpul de emisie operelor audiovizuale europene ale producătorilor independenți din Republica Moldova, începînd cu 22 iunie 2024, informează Consiliul Audiovizualului.

Prevederea de la art. 6 alin. (6) din Codul serviciilor media audiovizuale presupune rezervarea a cel puțin 10% din timpul de emisie al fiecărui serviciu media, operelor europene create de producătorii independenți din țară. În această cotă nu se include timpul alocat știrilor, evenimentelor sportive, jocurilor, publicității, serviciilor de teletext și teleshoppingului, transmite Radio Moldova.

Consiliul Audiovizualului și-a stabilit în Planul de acțiuni pentru acest an, monitorizarea respectării acestei norme legale de către furnizorii de servicii media.

Prevederea dată nu se aplică posturilor de radio, televiziunilor locale și comunitare, posturilor de știri, celor sportive și celor dedicate exclusiv teleshoppingului și publicității, a precizat Consiliul Audiovizualului.

2
0
0
1
36

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?