X 
Jocurile Olimpice stiri: 120
Transnistria stiri: 1410

Polițiștii de frontieră, pregătiți în utilizarea corectă a dronelor

12 iul. 2022,, 22:00   Societate
2708 0

Angajații Poliției de Frontieră beneficiază de un curs de instruire cu tematica ,,Operare a dronelor”. Instruirile au loc în perioada 11-13 iulie a.c., în incinta Centrului de Excelență în Securitatea Frontierei și sînt organizate de către formatorii ai IGPF, care anterior au preluat bunele practici de la colegii de peste hotarele țării.

La orele teoretice sînt abordate aspecte ce țin de cadrul normativ național în utilizarea sistemelor de aeronave fără pilot, condițiile generale de utilizare, clasificarea dronelor, precum și sînt expuse principiile de funcționare și caracteristicile tehnice ale acestora.

Pentru o mai bună înțelegere a celor studiate sînt desfășurate exerciții practice cu privire la cerințele tehnice aplicabile, regulile de zbor și pilotarea dronelor. Inclusiv, polițiștii de frontieră învață corectitudinea atingerii locațiilor cu acces limitat și asigurarea că nu există conflicte cu alte operațiuni de zbor civile.


Este de menționat că, instruirile sînt desfășurate în contextul preluării și implementării standardelor UE, în utilizarea acestui nou tip de echipament, care va permite detectarea timpurie a unor situații de risc în zona verde a frontierei. Totodată, necesitatea dotării cu o astfel de tehnică inovatoare va crește capacitatea de reacție și intervenție în cadrul misiunilor specifice pe linia supravegherii și controlului frontierei de stat.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?