Criza energetică stiri: 1578
Cutremure stiri: 275

Plîngău critică numirea lui Mîra în funcția de vicepreședinte interimar la Curtea de Apel

24 mar. 20:42   Societate
2301 0

Președintele interimar al Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Dinu Plîngău, critică dur numirea lui Ghenadie Mîra în funcția de vicepreședinte interimar la Curtea de Apel Chișinău. În opinia lui Plîngău, președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Dorel Musteață, a comis un abuz, iar decizia dată ar fi fost luată contrar prevederilor legale.

„Astăzi, 24 martie, Dorel Musteață a mai comis un abuz prin desemnarea lui Ghenadie Mîra la funcția de vicepreședinte interimar al Curții de Apel Chișinău...Decizia de promovare a lui Ghenadie Mîra, Dorel Musteață a luat-o unilateral și contrar prevederilor legale care spune că această decizie poate fi luată de către CSM, or o asemenea chestiune nu am văzut nicăieri în ordinea de zi a CSM-ului și nici trimiterea la ne-funcționalitatea CSM-ului nu poate fi invocată în condițiile în care mîine, 25 martie, CSM-ul urmează să se întrunească într-o nouă ședință”, a scris liderul interimar al Platformei DA pe pagina sa de Facebook.

„Nu cunosc cine este judecătorul Mîra, că o fi prieten sau chiar cumătru cu Musteață, mai puțin contează, or acest sistem ne-a obișnuit cu promovări pe asemenea criterii. Mai puțin contează că Mîra a declarată că a procurat un Audi A6 cu 1500 de euro, or deja și aceste lucruri au devenit pentru noi o normalitate. Întrebarea mea-i către avocații lui Mustață din Parlament: cît îl mai răbdăm pe acest individ fără scrupule care pur și simplu discreditează intenția de a reforma justiția?”, a adăugat Dinu Plîngău în mesaj, transmite Noi.md cu referire la tv8.md.

Solicitat de tv8.md magistratul CSM, Dorel Musteață a confirmat faptul că prin dispoziția de joi, 24 martie, Ghenadie Mîra a fost numit președinte interimar la Curtea de Apel Chișinău, însă a evitat să comenteze acuzațiile aduse.

„Confirm, într-adevăr prin dispoziția de astăzi l-am numit pe domnul Mîra președinte interimar al Colegiului Civil la Curtea de Apel Chișinău. Ce ține de încălcare să citească legea și să se documenteze și el și alții care mă acuză. Nu au decît să depună plîngeri la organele respective”, a declarat Dorel Musteață pentru tv8.md.


Prin decretul președintelui, Ghenadie Mîra a fost numit în septembrie 2011 în funcția de judecător la Judecătoria Soroca, iar în anul 2017 prin transfer, în funcția de judecător la Judecătoria Anenii Noi, potrivit magistrat.md.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав