Incendii stiri: 557
Criza energetică stiri: 1666

Platon va fi audiat de comisia de anchetă „Laundromat”

28 iun. 2021,, 14:58   Societate
2341 0

Omul de afaceri Veaceslav Platon va fi audiat marți în cadrul comisiei de anchetă „Laudromat”. Despre aceasta a anunțat președinta comisiei, Inga Grigoriu.

Președinta comisiei de anchetă a anunțat că mîine la ora 15:00, Veaceslav Platon v-a fi audiat, la insistențele dînsului.

Patru deputați au votat pentru ca Platon să fie audiat, iar doi membri au fost împotrivă, printre care și Inga Grigoriu.

„Numitul Veaceslav Platon s-a activizat intens la ultima etapă a lucrărilor comisiei parlamentare de anchetă, anume din momentul cînd am prezentat publicului acte ce demonstrează legătura între jaful secolului, devalizarea de întreprinderi regionale, diverse scheme de spălări de bani, inclusiv și prin segmentul transnistrean.

Punctul nevralgic la care V. Platon a reacționat bolnăvicios este compania înregistrată în zonă off-shore denumită RONIDA INVEST LLP și care îi aparține, conform răspunsurilor recepționate.


Poziția mea am exprimat-o: o comisie parlamentară de anchetă nu reprezintă instanța prin care un învinuit în dosar poate fi audiat. Este imixtiune în actul justiției. Numitul Veaceslav Platon trebuie să se prezinte la Procuratură”, a scris Inga Grigoriu.

Recent, deputatul socialist, Bogdan Țîrdea, care este membru al comisiei de anchetă „Laudromat” insistă ca omul de afaceri, Veaceslav Platon, dar și alți politicieni - Lucinschi, Șor și Plahotniuc, să fie audiați în cadrul comisiei parlamentare pentru elucidarea circumstanţele spălării de bani prin intermediul judecătoriilor şi instituţiilor financiar-bancare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий