X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4054

Plantă exotică, așteaptă de 20 de ani să înflorească

23 apr. 04:00   Societate
4060 0

Puya alpestri , supranumită turnul de safir pentru florile sale albastre neobișnuite, a înflorit la Grădina Botanică din Birmingham, Marea Britanie.

De obicei, acest fenomen se produce o dată la 10 ani, dar botaniștii britanici au fost nevoiți să aștepte două decenii întregi.
Originară din Anzii chilieni, această plantă are flori turcoaz uimitoare, cu stamine portocalii, înconjurate de frunze și țepi verzi. Este o specie rară și crește la altitudini de pînă la 2.200 de metri. Puya este de obicei polenizată de păsările colibri.
În lipsa acestora din urmă, personalul din sera grădinii botanice este nevoit să polenizeze florile manual. Potrivit lui Alberto Trinco, horticultor senior la seră, fiecare floare trăiește doar cîteva zile, ceea ce oferă un timp limitat pentru polenizare.
Această specie exotică, prezentă de 20 de ani în colecția grădinii, înflorește doar între 10 zile și două săptămîni. Are o creștere lentă și este monocarpică, ceea ce înseamnă că planta va muri după înflorire.
Cu toate acestea, botaniștii speră că polenizarea florilor îi va ajuta să păstreze specia în colecție pentru generațiile viitoare. De asemenea, ei îndeamnă să se acorde atenție conservării acestei specii rare și invită pe toată lumea să admire puya.
7
1
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?