Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4058

Plan de acțiuni moldo-azer în domeniul muncii și protecției sociale

13 apr. 2023,, 05:45   Societate
2980 0

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu și omologul său azer Sahil Babayev au semnat, la Baku, Planul de acțiuni pentru implementarea Memorandumului de înțelegere privind cooperarea în domeniul muncii, ocupării forței de muncă și protecție sociale a populației, semnat în octombrie 2022.

Planul de acțiuni va fi pus în aplicare pe parcursul anilor 2023 și 2024 și vizează schimburi de cunoștințe și bune practici privind sistemul de remunerare a forței de muncă, siguranța la locul de muncă, reglementarea relațiilor dintre angajatori și angajați, inspecția muncii, angajarea persoanelor cu dizabilități, prevenirea ocupării informale, măsurile de protecție socială, politicile de reducere a sărăciei populației, protecția persoanelor vîrstnice, a copiilor și a familiilor cu copii. Totodată, va fi pus accentul pe digitalizarea proceselor în domeniul muncii și protecției sociale, și anume a inspecției muncii, a măsurilor de ocupare a forței de muncă și a procesului de prestare a serviciilor de asigurare socială, transmite moldpres

În cadrul vizitei delegației de la Chișinău, părțile au discutat și despre preluarea și aplicarea în Republica Moldova a conceptului DOST – un model de centre integrate de servicii sociale. În context, oaspeții de la Chișinău au vizitat Centrul pentru Asigurare Socială Durabilă și Operativă (DOST nr. 1) din Baku, din subordinea Ministerului Muncii și Protecției Sociale a Populației din Azerbaidjan. Centrul asigură prestarea, prin intermediul unui ghișeu unic, a 153 de servicii sociale de stat din toate domeniile gestionate de ministerul azer, 140 dintre acestea fiind deja digitalizate.

Ministrul Alexei Buzu a declarat că relațiile dintre Moldova și Azerbaidjan se dezvoltă continuu, inclusiv în domeniul muncii și protecției sociale. „Schimbul de bune practici cu statul azer este important pentru țara noastră, în special datorită reformelor sociale de amploare, implementate în Azerbaidjan, precum și experienței de prestare a serviciilor sociale în mod automatizat, prin intermediul unei platforme unice”, a afirmat oficialul.

O delegație din Republica Moldova efectuează, în perioada 10-12 aprilie, o vizită în Azerbaidjan.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?