X 
Arşiţa stiri: 174
Jocurile Olimpice stiri: 135
Transnistria stiri: 1455

Moldova și Azerbaidjan vor extinde cooperarea în complexul agroindustrial

9 apr. 2023,, 10:15   Economie
2912 0

Relațiile comerciale moldo – azere vor oferi noi oportunități de dezvoltare a sectorului agroindustrial

Secretarul general al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, Sergiu Gherciu, a avut o întrevedere cu Khalaf Khalafov, viceministrul Afacerilor Externe al Republicii Azerbaidjan.

Oficialii au remarcat că, relațiile comerciale bilaterale au cunoscut în ultimii ani o dinamică pozitivă și sînt bazate pe sprijin și respect reciproc .

Sergiu Gherciu a accentuat importanța acestei colaborări, menționînd că, există interes pentru piața azeră. “ Pentru noi, penetrarea oricărei piețe este un succes. Mai ales acum, cînd Moldova are statut de țară candidat de aderare la UE. Agenții economici pun accent pe calitatea și siguranța produselor, de aceea, potențialul de export este în creștere. Avem posibilitate să exportăm vinuri, material săditor, cereale, carne de pasăre, ulei de floarea soarelui ș.a. sîntem deschiși să dezvoltăm proiecte comune în sectorul agricol “. Totodată, oficialul moldovean a lansat invitația de a organiza o întîlnire cu oamenii de afaceri azeri, care ar putea investi în producerea și procesarea produselor agricole, dar, și alte domenii.

La rîndul său, dl. Khalaf Khalafov a menționat că, Azerbaidjanul este deschis pentru intensificarea relațiilor comerciale moldo – azere. “Vrem să dăm un nou impuls acestei colaborări. Pentru noi, Moldova este destul de atractivă, deoarece sînteți la hotar cu UE, de aceea, putem crea întreprinderi comune. Agricultura este o prioritate și în acest domeniu s-ar putea investi mult”, a reiterat oficialul azer.


Ambele părți au ajuns la concluzia, că dialogul dintre Republica Moldova și Republica Azerbaidjan trebuie extins și discutat mai amplu în cadrul Comisiei interguvernamentale moldo – azere.

4
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав