Eurovision stiri: 493
Transnistria stiri: 1305

Peste 500 de persoane au chemat ambulanța, în ultimele două luni

4 aug. 2023,, 09:00   Societate
2954 0

Peste 500 persoane cu mușcături de animale sau înțepături de insecte au solicitat ambulanța în ultimele două luni, anunță reprezentanții Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească.

„IMSP CNAMUP informează că de la începutul verii pînă în prezent, intervenția ambulanței a fost solicitată pentru 502 persoane, dintre care 336 maturi și 166 copii cu mușcături de animale sau înțepături de insecte, notează Noi.md cu referire la unimedia.

După acordarea asistenței medicale urgente la etapa de prespital 198 pacienți, dintre care 128 adulți și 70 copii, au fost transportați la instituțiile medicale spitalicești din țară.

Uneori, înțepăturile de insecte cauzează reacții alergice severe. Cele mai periculoase sînt înțepăturile de albine sau viespi. Tratamentul reacțiilor alergice variază în funcție de severitatea reacției și locul înțepăturii. În caz că o persoană a fost înțepată simultan de mai multe insecte sau dacă înțepătura s-a produs la nivelul feței, gîtului sau cavității bucale, nu ezitați să solicitați ajutorul medicilor.

În această ordine de idei, IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească atenționează populația despre riscul major pentru sănătate în cazuri de înțepături de insecte (albini, viespi, etc) ce prezintă un pericol real pentru viață și sănătate, îndeosebi la persoanele alergice, copii, vîrstnici.


În situații de risc eminent, apelați la 112”, menționează responsabilii de la CNAMUP.

3
0
1
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?