Mulți au fost atacați și mușcați, iar această problemă rămîne nerezolvată de ani de zile. În această situație, unii studenți și angajați ai căminului s-au echipat cu dispozitive ce emit ultrasunete pentru a se proteja de cîinii agresivi.
Mai mulți patrupezi hoinari și-au găsit loc de refugiu pe teritoriul adiacent căminului studențesc numărul 5. Pericolul persistă oricînd, dar cîinii devin agresivi mai ales noaptea, spune administratorul căminului, Angela Lupușor."Sînt foarte mulți, cred că 30 - 40 am numărat cu studenții și devin agresivi anume cînd se înnoptează. Sînt mulți studenți, pe care i-au atacat".
Unii studenți spun că după ce au fost mușcați de maidanezi, au fost nevoiți să meargă la medic și să-și administreze vaccinul antirabic, notează Noi.md cu referire la jurnal.md.
Șeful Departamentului social al USM, Victor Gîrlea, afirmă că a sesizat în repetate rînduri Regia „Autosalubritate”, dar nu a primit un răspuns. Demersurile celor de la USM nu ar fi ajuns la persoanele indicate, spun responsabilii de la Primăria Chișinău.
"Astfel de demersuri în privința maidanezilor care se află pe teritoriul public al căminelor sau a blocurilor de studii de la Universitatea de Stat din Moldova nu am primit.
În anul 2023 și în 2024, am avut emis ordin de capturare a patrupezilor fără stăpîn de pe teritoriul adiacent al teritoriului căminelor studențești ale Universității de Stat. Nu exclud faptul că ele au fost transmise. Probabil, nu au ajuns sau au fost transmise altor instituții", a menționat Ruslan Darii, administrator la ÎM „Supravegherea și protecția animalelor”.Potrivit autorităților municipale, în orașul Chișinău sînt aproximativ cinci mii de cîini fără stăpîn. În 2023 au fost capturați peste 1300 de maidanezi, iar în primele patru luni ale anului curent - 587. Patrupezii au fost vaccinați, deparazitați și înregistrați.
Adăuga comentariu