Transnistria stiri: 1419
Eurovision stiri: 504

Peste 1500 de familii din raionul Taraclia au primit colete cu alimente din partea A.S.I.C.S.

13 dec. 2022,, 15:22   Societate
1747 0

Campania ”Susținem pentru că ne pasă” continuă să aducă bucurie și speranță în casele oamenilor care întâmpină dificultăți.

De data aceasta, Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului a adus 750 de pachete cu produse alimentare de primă necesitate în orașul Taraclia. Ajutorul a ajuns la cele mai vulnerabile categorii sociale: pensionari, familii numeroase și persoane cu necesități speciale.

”Astăzi asociația noastră continuă proiectului de asigurare a raionului Taraclia cu produse alimentare. Acest proiect a luat naștere în timpul vizitei președintelui Bulgariei în raionul Taraclia, când președintele de onoare al A.S.I.C.S. a propus să asigure fiecare sat cu ajutor umanitar. Sperăm că această campanie va ajuta păturile vulnerabile din tot raionul Taraclia ca să depășească greutățile iarna aceasta”, a declarat directorul A.S.I.C.S., Gheorghi Barbarov.

Echipa A.S.I.C.S. a deschis poarta Mariei Cebotari din orașul Taraclia. Femeia, în vârstă de 36 de ani, are mai multe probleme de sănătate, se deplasează doar în scaunul cu rotile și nu are un acoperiș stabil deasupra capului.

”Nu am unde locui, nu am propria casă, mătușa m-a adăpostit pentru o perioadă. E frig, nu avem lemne. Iată vedeți că dorm îmbrăcată. Primesc o pensie de nici 1 000 de lei, sunt bănuți, nu-mi ajung pentru întreținere. Vă mulțumesc pentru acest ajutor”, a spus femeia.


Până în prezent, asociația a livrat 1 545 de colete cu alimente în 6 localități din Taraclia. Autoritățile raionale au spun că donațiile au un impact puternic în comunitate.

”Îmi exprim recunoștința față de echipa dvs. care, indiferent de condițiile meteo, ajunge la fiecare locuitor al orașului Taraclia, la fiecare locuitor din raionul Taraclia, și îi ajută în aceste clipe grele”, a menționat președintele raionului Taraclia, Ivan Paslari.

Campania „Susținem pentru că ne pasă” se va desfășura până la sfârșitul lunii martie 2023. Bugetul estimat al campaniei este de cel puțin 3 milioane de lei. Până acum, de ajutor au beneficiat peste 11 mii de familii din diferite localități.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?